[PERSPEKTIF] THEO WALCOTT KINI SEMAKIN MENYENGAT

Penyerang Arsenal, Theo Walcott mengakui dirinya semakin yakin di hadapan pintu gol dan bersedia untuk meledak lebih banyak jaringan sekaligus memberi impak besar kepada persembahan Arsenal. Pemain antarabangsa Arsenal itu menjaringkan gol ke-10 peribadinya musim ini ketika Arsenal seri 1-1 dengan Everton awal pagi Khamis lalu di Goodison Park.

Walcott yang kini masih dalam perbincangan mengenai kontrak baru bersama The Gunners mengakui dirinya gembira dengan prestasinya musim ini dan bersedia untuk memberikan persembahan yang lebih baik pada masa akan datang.

“Mereka (Everton) adalah pasukan yang beraksi baik (di laman sendiri) dalam musim ini dan beberapa musim lalu,” kata penyerang berusia 23 tahun itu.

“Apabila saya dapat menghidu sedikit peluang, saya perlu bertindak pantas. Jaringan tersebut membuktikannya.”

“Saya menjaringkan 11 gol musim lalu dan 13 pada musim sebelumnya. Namun musim ini, saya beraksi dengan bebas (dengan lebih baik). Bantuan kepada rakan-rakan juga saya akan lakukannya di mana ia sangat hebat dan saya sangat gembira dengan bola sepak saya.”

“Saya sangat gembira dengan memulakan perlawanan dan berharap dapat terus beraksi. Semoga saya dapat mengambil bahagian dalam perlawanan sabtu ini,” kata Theo Walcott lagi.

This entry was posted in Perspektif and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply